JO NO EM QUEDO A CASA TARRAGONA és un festival de música en viu que se celebrarà els dies 25 i 26 de juny de 2021 al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.
Es tracta d’un festival innovador i solidari. L’objectiu principal de l’esdeveniment és el de donar vida a la ciutat, així com ajudar a reactivar sectors que s’han vist molt afectats durant la pandèmia.
El projecte va néixer com a “Jo em quedo a casa Tarragona”. La idea va sorgir el passat mes de març de 2020, arran de la crisi sanitària mundial viscuda. Un grup de joves es va organitzar per crear un festival de música en línia mitjançant la xarxa social d’Instagram. La finalitat era ben clara: entretenir a la ciutadania el primer cap de setmana de confinament. La iniciativa va tenir molt d’èxit i es va mantenir fins a l’inici del pla de desescalada. Es van aconseguir milers de visualitzacions durant els concerts que diferents artistes van fer des de casa seva. També es va generar una gran repercussió als mitjans de comunicació.
El festival té una voluntat d’ajudar en la mesura del possible. És per això que s’ha establert una col·laboració amb Creu Roja Catalunya, tenint en compte la situació social que ha desencadenat la pandèmia. Una part de la recaptació de la venda d’entrades anirà destinada a projectes territorials de l’organització.
Una de les finalitats que persegueix el festival és apostar per la cultura i el talent que hi ha a la província de Tarragona. L’oferta musical que es proposa està formada per alguns dels millors grups i cantautors de les comarques tarragonines, que compten amb un reconeixement autonòmic i nacional.